By | July 29, 2020

Премиерът Бойко Борисов се включи на живо във Фейсбук от джипа си тази вечер, малко след като в ефира на БНТ от протестите един от организаторите им – пиар експертът Арман Бабикян, заяви: “Надявам се, че тази вечер в Евксиноград г-н Гешев и г-н Борисов ще могат да се разберат кой пръв да подаде оставка”.

Днес цял ден министър-председателят е на инспекции във Варненско, където се намира и лятната държавна резиденция Евксиноград, но до този момент нямаше информация той да има планове да ходи там. За главния прокурор се знае, че е в отпуска, но от пресцентъра му заявиха, че продължава да работи и вчера беше в провинцията на поредна акция срещу битовата престъпност.

Ето какво заяви Борисов пред камера в автомобила си по повод твърдението на Бабикян – един от така нараченото Отровно трио (заедно с проф. Велислав Минеков и адвокат Николай Хаджигенов): 

“Току-що разбрах за поредната лъжа на триото – че сме в Евксиноград заедно с главния прокурор. Нито съм го чувал, нито съм го виждал, доколкото знам, днес има публично събиране на прокурорската колегия, а сега това кое село е – Макарево, и през Ришкия проход се прибираме за София, защото още магистрала “Хемус” не е готова… Така че като лъжат, поне малко да имат срам тия хора, не може всичко да ти е лъжа. Като всичко е лъжа, накрая няма кой да повярва на истината. След като днес от сутринта имахте възможност да наблюдвате всички наши действия…”.

След това премиерът изброи обектите, които провери, сред тях и газопроводът “Балкански поток”.

После той продължи с коментар за блокадите на ключови столични кръстовища:

“Не може всяка лъжа непрекъснато да я опровергаваме. То хубаво и човек да почива, но ние продължаваме… Изключително съм разтревожен от това, което МВР докладват, защото никой не е срещу протестирането, демонстрациите, стачките – това са формите на демокрацията, но да се затваря движението и да се препатястват другите хора, които отиват на работа, водят си децата… да се обяснява някой защо иска да мине по пътя… Има свобода на движение… Провокират се полицаите, с цел да ги тормозят… Пред МС никой не им пречи да протестират, но да не затварят кръстовища, и другите граждани имат права, и полицаите също, пък и на жегата и търпейки обидите им… Ние не се обиждаме от техните обиди, а те много обидчиви веднага – и то в частен разговор може да се говори каквото си иска, но те го правят демонстративно. Аз не съм си позволил никой да обидя, защото майка ми с една люта чушка ходеше и ако кажех глупост, веднага ме налютява, ама почина и сега няма кой…

Така че лъжата, която някои от това трио, не искам да използвам епитети, защото ползата от всичко е, че ние си извеждме поуки, попрвяме се и мерките ни са много бързи и адекватни…”.

После Борисов коментира и продуктите, с които протестиращите замерят сградата на Министерски съвет в последните дни, и намеси олигарсите: 

“Съжалявам, ако досаждам, но просто птичка да бях, не мога така бързо да прехвъркам, а и ние спазваме правилата за движение….аз съм само един водач, дисциплиниран… Така че умолявам – нека си протестират по всички начини – да хвърлят яйца, домати, кебапета, уши, агнешки главички, пилешки бутчета, ако искат, защото много забравиха контрабандата с бутчета, която ние прекършихме… Да, не са доволни олигарсите, много пари се вкараха в бюджета. Затова към днешна дата в цялата тази криза фискалният резерв е билзо 10 млрд. лева, това значи пестеливи, добри стопани. Затова е цялата съпротива…”.

След това Борисов отново се обърна към недоволните от управлението граждани:

“Моля ви, протестирайте, ей – идете у Бояна, на Секвоя, запалете я тази къща, ако искате, но оставете кръстовищата, оставете хората да си гледат живота, тези, които са тръгнали на ресторант, на гости, никой не ви е виновен.. Има избори, който спечели, много пъти съм го правил – поздравявам го, дърпам се, партията остава в опозиция. Ами представете си, че ние загубим изборите и 25 души почнат веднага да затварят кръстовища. Това ли е редът?… Ей тука, понеже наближаваме Петълъчката – не помните ли как се избивахте тука, българи, с часове не можехме да минем…”.

И накрая премиерът пак се върна към Бабикян:

“А той казва, че съм с Гешев на Евксиноград. Абе, спри да лъжеш, бе?! Помня как идваше и се молеше за 3,5 млн. да ми правиш предизборна кампания… спри го повече, защото ще избухна и ще наговоря пак (към снимащия в джипа, вероятно неговият пиар Севдалина Арнаудова – б.р.)…”.

източник

………………………………………………….

Последвайте ни в Facebook