By | July 28, 2020

Премиерът Бойко Борисов днес отново тръгна на испекция из страната с джипа си. Този път той отиде във Враца заедно с регионалния министър Петя Аврамова, която е родом от града. Двамата са водени от кмета Калин Каменов, който се вози в автомобила и показва на гостите строителството на булеварди в града, както и на новата спортна зала.

Обектът е част от проект за разкрасяването на града и е финансиран с почти 23 милиона лева по ОП “Региони в растеж”. Заради забавянето на строителството залата, която трябваше да е готова до 20 април, ще бъде изградена до края на годината. Строителните дейности са на стойност 2 245 585 лева. Общо застроената площ е 2216 кв.м, като застроеният обем е 16 000 кубични метра. 

Докато пътува из Враца, Борисов спря и пита жителите дали кметът върши работа. Някои от тях го посрещнаха с аплодисменти и казаха, че са доволни от градоначалника и харесват спортната зала, която премиерът лично посети по-късно. 

След това Борисов, Каменов и Аврамова продължиха с джипа. Той инспектира новия завод на немската компания “МД Електроник”, който работи от около месец, и изтъкна, че само преди година на мястото е имало блато.

“Откриваме най-високотехнологични заводи с висока добавена стойност в Северозапада. Нови инвеститори, нови заводи, високи технологии с много добавена стойност, работни места за Северозапада. Немски бижута. Тук се произвежда електрониката, която движи автомобилите. Съжаляваме много за “Фолксваген”, добави министър-председателят по повод провалените преговори за завод на германския концерн в България.

Борисов подчерта и важността на изграждането на скоростен път Ботевград-Мездра и заяви, че най-важно е сега да се работи ударно по отсечката.

Той коментира и новите социално-икономически мерки на правителството във връзка с пандемията, като посочи, че България е втора в Европа по най-нисък бюджетен дефицит, а дали ще се тегли заем, ще се прецени след анализ на стойностите за второто тримесечие на годината.

А по повод недеволството на част от обществото той каза, че “в демокрацията е така – не могат всички да те харесват”.

Регионалната министърка отчете милиони инвестиции. Аврамова съобщи, че отчуждаванията приключват и до две седмици стартират работите и по Лот-1, като сега усилено се работи по Лот-2.

източник

………………………………………………….

Последвайте ни в Facebook