By | July 1, 2020

Бойко Борисов поиска от министрите си подкрепа за нов дизайн на мярката 60/40. Това стана ясно от думите на премиера преди редовното заседание на Министерския съвет.

„Досега по нея сме платили около 130 милиона лева безвъзмездно и сме запазили 160 хиляди работни места в близо 9 хиляди предприятия. Има подадени около 17 хиляди заявления по мярката за около 300 хиляди работници. Помогнали сме на микро, малки, средни и големи фирми – има и една с 2800 души работници“, обобщи министър-председателят.

В понеделник всички одобриха мярката в Тристранния съвет, допълни той. И уточни, че новата мярка ще действа до 30 септември и ще запази 300 хиляди работни места, ще ни струва милиард на бюджета. Това са безвъзмездни мерки, не са заеми.

Вчера СЗО пак ни уплаши много, и изобщо съжалявам, че в тези месеци толкова пъти се менят позициите – със, без маски – а ние следваме протоколите на СЗО. Вчера казаха, че най-лошото теръпва предстои в условия, в които държавите търсят разхлабване на мерките и връщане към нормалния живот”, отсече Борисов

“Колко дисциплинирани са българите, когато отиват в чужбина! А ние, когато поискахме информативна декларация по КПП-тата, какъв шум беше! А сега Гърция като въведе електронните декларации, нищо никой не каза, чинно си ги попълват.

Ние искаме да държим хората, които ще пътуват, информирани”, обясни премиерът.

Борисов коментира и багерите на Седемте рилски езера, които, след негово разпореждане, бяха спрени всички дейности от екоминистерството.

“Седнете на чай – билков, липов, вземете си мента, глог и валериан и разрешете проблема за Седемте рилски езера”, каза той на министър Емил Димитров за еколозите.

“Това ни е като перла”, допълни премиерът по отношение на Седемте рилски езера. Премиерът призова да се работи с археолози и еколози по различни проекти със спокоен и разбираем тон.

източник

………………………………………………….

Последвайте ни в Facebook