By | January 18, 2020

Неизвестни обраха югозападната териториална дирекция на Агенция “Митници” в Благоевград. Обирът е станал късно снощи и от МВР все още уточняват липсите. 

От Районна прокуратура в Благоевград уточниха, че са откраднати сребърни накити и пари, съобщи БНТ. Те са били съхранявани в складово помещение в района на митницата, като след обира част от откраднатите бижута са били разпилени в района и се е наложило полицаите да ги събират.

По думите на районния прокурор на Благоевград Борислав Ковачки извършителите са се покатерили през аварийна противопожарна стълба, качили се на покрива и от там влезли в сградата. Стигнали до едно от вътрешните помещения на третия етаж, използвано за склад на ценни вещи. Там с ъглошайф срязали две каси. Към момента не се знае дали става дума за конфискувана стока – веществени доказателства по дела, или тя е била оставена за съхранение в склада, предаде БТА.

Ковачки допълни, че очевидно крадците са бързали, тъй като има разхвърляни сребърни бижута.

“Имаме информация, че там са се държали пари, които липсват, конкретно стойността ще се установи в рамките на процеса. В момента тече разследване, прави се оглед на местопроизшествието, а периметърът, който трябва да се огледа, е значителен”, подчерта прокурорът.

По неофициална информация на “24 часа” обаче те са задигнали огромна сума пари – близо 500 000 лева в различна валута, по голямата част конфискувани по различни дела. Отмъкнатото сребро също е голямо количество.

Разследва се как апашите са преодолели алармата. Очаква се в следващите дни да има повече информация по случая.

източник

………………………………………………….

Последвайте ни в Facebook