By | January 17, 2020

Аз лично се съгласявам с мнението с хората от Перник, но премиерът ще вземе окончателното решение утре. Силно се надявам утре премиерът да каже какво ще правим. Аз лично се надявам един ден София да стане предградие на Перник! Многото работа е свършена преди това, аз се включвам от два дни.

Това заяви на пресконференция в Перник новоизбраният министър на екологията и водите Емил Димитров.

“Всичко трябва да бъде докладвано на господин кмета, на председателя на Общинския съвет в Перник, но крайното решение е на този, който ще даде парите – това е премиерът. Той на мен ми е началник, поръчал ми е да уведомя за вариантите”, добави той.

Емил Димитров допълни, че вече е изпратил екипи да проверят ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове в региона дали използват питейна вода за производство на ток. Нареждането беше направено от Бойко Борисов по време на последното правителствено заседание.

Кметът на Перник Станислав Владимиров, с когото Емил Димитров се срещна днес на място, обясни, че е имало много варианти и много идеи са били споделени в последните дни. “Има много варианти, много идеи, някои имаха частичен успех, някои бяха отхвърлени, има един-два, които мисля, че са най-сериозните в дългосрочен план. Но решението ще е утре”, каза още Владимиров.

източник

………………………………………………….

Последвайте ни в Facebook