By | January 15, 2020

28-годишният Емил Невенов Великов, който вчера е задържан с постановление на Окръжната прокуратура в Разград до 72 часа за кражба в условията на опасен рецидив и теглене на пари от чужда дебитна карта, е избягал от сградата на Областната дирекция на МВР. Той е обявен за общодържавно издирване, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Инцидентът е станал в сградата на ОДМВР в Разград, където 28-годишният обвиняем е бил разпитван от разследващ полицай, след което му е било повдигнато обвинението. В момента, в който Емил Великов трябвало да подпише разпита и постановлението, се наложило разследващият полицай да излезе от кабинета си, за да окаже методическа помощ на свой колега. Обвиняемият е бил оставен за наблюдение на друг разследващ полицай.

В този момент осъжданият многократно Емил напуснал кабинета на разследващия полицай, преминал пред постовия полицай и напуснал сградата на разградската полиция. Веднага е започнало издирването му. До тази сутрин мъжът не е намерен.

Издирването продължава в цялата страна.

28-годишният Емил Великов проникнал в чужд дом, от който откраднал дамска чанта с портфейл с 200 лева. В чантата намерил и дебитна карта със записан ПИН-код. След това с 5 трансакции успял да изтегли общо 200 лева. Престъплението е било през 2018 г. След като мъжът не бил установен, делото било спряно. Преди дни Емил бил установен като извършител на деянието и задържан.

източник

………………………………………………….

Последвайте ни в Facebook