By | January 2, 2020

Историята с водата на Перник е част от сценарий срещу правителството на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов, заяви зам.-председателят на партията и член на Изпълнителната комисия Красимир Велчев по bTV.

“Два пъти Борисов подава оставка, но трети път няма да има”, заяви той.

Още преди три дни на пресконференция на ГЕРБ-Перник Велчев заяви:

“Опитва се да се припише вината за водната криза на ГЕРБ. След като Борисов стана кмет на София, се появи кризата с боклука, пак бяха организирани протести, а после всичко беше инсценирано и със сметките на тока, както и с цената на горивата. Подобен сценарий се гласи и в момента”.

По думите му проблемът е, че магистралният водопровод на Перник отвсякъде тече.

„В момента, когато се взеха мерки и отпуснаха средства – тогава започнаха протести, водени от Корнелия Нинова. 2005 г. се приватизира ТЕЦ-Перник срещу 2 млн. дългове към фирма за извозване на земни маси. А 3,5 млн. лева за ремонт на ВиК инсталацията на града са отпуснати по времето на Орешарски – през 2014 г”, припомни депутатът.

Според него, ако тогава тези пари са влезли в общината, много неща щяха да се направят. По думите му съоръженията в Перник са строени в средата на миналия век и „няма как да издържат такъв експлоатационен период”.

През последните 30 години на демокрация ГЕРБ управлява само 4 години в община Перник, повтори думите на лидера си Бойко Борисов той.

„Правителството имаше идея всички ВиК дружества да се обединят за да ползват европейски средства”, припомни Велчев.

Според него в Перник до две седмици трябва да се ремонтира пречиствателната станция, а магистралният водопровод ще бъде ремонтиран до два месеца и половина, тогава ще започне влизане в града за ремонти на мрежата. Увеличен е и потокът в язовира – до 190 литра в секунда, отбеляза Красимир Велчев.

За проблемите с язовир “Бебереш” Вълчев коментира, че никой не е знаел, че кметът на Ботевград е направил изявление.

Кметовете трябва да подават сигнали при проблеми, каза той.

За кмета на Симитли, който участва в сбиване в новогодишната нощ в града, заедно със сина си – депутат от ГЕРБ, Велчев заяви, че не го познава лично, но е чувал за него много хубави неща.

„Това е един човек, за който няма да чуете да е взел подкупи, подпомага малкия бизнес, това му е четвърти мандат без конкуренция, хората го подкрепят, той има силно развито чувство за справедливост”, каза Велчев, като изтъкна, че тази тема ще се разследва и след това Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се произнесе.

източник

………………………………………………….

Последвайте ни в Facebook