By | January 2, 2020

Българският спорт не пропада и има своите резултати. Това обясни министърът на спорта Красен Кралев въпреки липсата на златен медал от световно първенство в олимпийска дисциплина, отговаряйки на критична статия за представянето на България през 2019 г.

“Тази година нямаме световен шампион и това е факт, но това не значи, че отиваме в по-лошо състояние от предишните игри. Имаме четири медала от световни първенства в спортове, които са включени в летните олимпийски игри. Имаме още шест-седем души, които са между четвърто, пето, шесто място. Предполагам, че ще имаме по-силно представяне, отколкото предната година”, коментира Кралев пред Би Ти Ви.

Според него българският спорт може да очаква медали в четири спорта, както и общо 55 квоти.

“Оценката и очакванията ми за предстоящите игри в Токио са на базата на постигнатото през 2019 г. Очакваме да имаме медал във вдигането на тежести от Божидар Андреев, който може да бъде и олимпийска титла – има много наказани държави. В борбата също, особено в женската имаме шанс за титла с Тайбе Юсеин. Художествената гимнастика този път не само ансамбъла, защото Боряна Калейн беше в подножието на медалите на световното. В бокса също стартираме с много големи очаквания.”

източник

………………………………………………….

Последвайте ни в Facebook