By | January 2, 2020

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов по повод водоснабдяването в града. Градоначалникът запозна премиера с проблемите и реалната ситуация с водата в района. Ботевград се водоснабдява от язовир “Бебреш”.

В рамките на разговора министър-председателят Борисов разпореди на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева да провери местния ВЕЦ “Бебреш” дали работи извън обхвата на своето разрешително, издадено от “Басейнова дирекция”. А на регионалния министър Петя Аврамова премиерът разпореди да окаже съдействие на местната управа на Ботевград по отношение на ВиК мрежата.

По време на срещата бе изтъкнато, че към настоящия момент няма непосредствена опасност от режим на водата в Ботевград. През последните месеци ВиК екипите са предприели активни действия по ремонт на ВиК мрежата в града, в резултат на което загубите на вода са намалели с 6% за последния месец.

“Разпоредил съм наблюдението на язовир “Бебреш” да продължи ежедневно, за да се гарантира вода за жителите на района”, категоричен бе премиерът Борисов в разговора си с Иван Гавалюгов.

Към момента полезният обем на водата в язовир “Бебреш” е почти 1 500 000 куб. метра като среднодневно от него се черпят около 14 хиляди куб. метра. Това означава, че водоподаването е осигурено за поне близо 4 месеца, бе подчертано по време на срещата.

На “Бебреш” бе обърнато особено внимание след водната криза в Перник.

………………………………………………………………………………………

Коментарчето за слабоумните действия на правителството

Какво разбира министърката на земеделието, храните и горите от язовири и ВЕЦове? Тая не беше ли голямата експертка по свинска чума? Намериха едни прасета с чума и избиха ВСИЧКИ. Страх ме хваща какво ще правят ако открият проблем с някой язовир …
Не, че като праща и регионалнта калинк… министърка, оная разбира нещо и ще направи каквото и да е адекватно.
Защо праща тия двете, а не праща ….. министъра на водите?
Не, че и той разбира де.
Оня ден ИКОНОМИЧЕСКИЯ министър даваше акъл какво е нивото и състоянието на язовир Студена.
Щото всички от ГЕРБ масово разбират от всичко.
Затова сме на това дередже.

И защо Бойко трябва да нарежда да се прави проверка? Защо имаме емнайсеиляди министерства, агенции, служби и т.н., след като ТОЙ трябва лично да нарежда, за да си прави ПР “видите ли как ТОЙ мисли и прави всичко!”

източник

………………………………………………….

Последвайте ни в Facebook