By | December 30, 2019

Г-жа Нинова разпространява фалшиви новини и насажда страхове у хората. Това продължава не само в сектор “Въздух”, но и в сектор “Води”. Не е редно лидер на политическа партия с претенции да насажда страх. Ако тя имаше претенции за качеството на въздуха, в правителството на БСП, можеха да се предвидят пари за подобряване на чистотата му, но не го направиха. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов по време на брифинг.

По-рано Нинова обяви, че ще внесат вот на недоверие към правителството за провала в политиката по околната среда и водите заради водната криза в Перник и замърсяването на въздуха.

Нено Димов припомни още, че всички ТЕЦ-ове и топлофикации са били приватизирани в този период, в който БСП е управлявала. “Когато говорим за това какво се диша трябва да си дадем сметка, че тя пряко е участвала в приватизацията и трябва да понесе отговорността си”, подчерта той.

Димов заяви, че лидерката на БСП се изказва неподготвена. Той припомни, че Перник не е успял да защити проекта си за водния цикъл именно по времето на кмет от БСП. Министърът подчерта, че и по времето на кабинета “Орешарски” е била спряна Оперативната програма “Околна среда”.

 “Всеки човек трябва да си дава сметка какво говори и какво постига след това”, категоричен бе министър Димов.

“От 2014 г. насам почти всички станции, изследващи чистотата на въздуха, са подобрили своите показатели. Тежките проблеми се решават във времето и положителните резултати са факт. Някой трябва да каже на г-жа Нинова, че с фалшиви новини политика не се прави”, коментира още екоминистърът.

източник

………………………………………………….

Последвайте ни в Facebook