By | December 30, 2019

„Като разбрах как са приватизирани тук всичките заводи. Защото вчера твоята шефка вчера искаше да търси отговорност, а през тези години – 26 години градът е управляван от БСП, 4 от ГЕРБ”. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който отиде в Перник за заседанието на кризисния щаб.

С думите си за „шефката“ на кмета на Перник Станислав Владимиров Борисов визира председателя на БСП Корнелия Нинова, която също посети вчера миньорския град и заяви, че ще се срещне с главния прокурор Иван Гешев, за да разбере докъде е стигнало разследването и има ли виновни за водната криза.

“Хубаво е да се търси отговорност от 90-та година какво се е случвало индустриалната зона в Перник. Благодаря на кмета, че с министър Караниколов, Нанков, полицията и пожарната, работят като един екип, като изключим вчерашното присъствие на председателката Нинова”, написа във фейсбук профила си Борисов. “Нашият интерес е да решим тази криза по най-добрия начин. Не знам какви връзки трябва да имаш, за да назидаваш главния прокурор, но може други истини да излязат. Искам да се провери как е приватизиран ТЕЦ-а. Правят дълг през една фирма за извозване на земни маси, тя поема целия ТЕЦ и го взима без пари. Държавата не се явява на съд тогава. Много интересни работи, госпожа Нинова хубаво ми даде тон”, допълва премиерът.

Хубаво е да се търси отговорност от 90-та година какво се е случвало индустриалната зона в Перник. Благодаря на кмета, че с министър Караниколов, Нанков, полицията и пожарната, работят като един екип, като изключим вчерашното присъствие ва председателката Нинова. Нашият интерес е да решим тази криза по най-добрия начин. Не знам какви връзки трябва да имаш, за да назидаваш главния прокурор, но може други истини да излязат. Искам да се провери как е приватизиран ТЕЦ-а. Правят дълг през една фирма за извозване на земни маси, тя поема целия ТЕЦ и го взима без пари. Държавата не се явява на съд тогава. Много интересни работи, госпожа Нинова хубаво ми даде тон.

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 30 декември 2019 г.

В Перник очакваха Борисов икономическият министър Емил Караниколов, зам.-регионалният министър Николай Нанков и кметът Станислав Владимиров. Премиерът и министрите посетиха трасето на новия водопровод и водната станция на града.

Днес до премиера ще бъде входирано искане за отпускане на средства по три мерки за преодоляване на кризата в миньорския град изграждане на алтернативно трасе за вода до града, ремонт на пречиствателната станция и ремонт на водопреносната мрежа в града.

източник

………………………………………………….

Последвайте ни в Facebook